WOOFCAMP, Bootcamp voor jou én jouw hond!

WOOFCAMP is uniek! Tijdens een WOOFCAMP les wordt jij als eigenaar uitgedaagd het maximale uit jezelf én jouw hond te halen door bootcamp oefeningen aangepast op ieders niveau. Met als belangrijkste uitgangspunt: iedereen kan meedoen. Je hoeft bij ons geen topsporter te zijn (mag uiteraard wel). Zelfs wanneer jij (of jouw hond) een blessure hebt is het geen probleem om mee te sporten.

WOOFCAMP, geschikt voor iedere hond!
Naast dat ieder baasje bij ons welkom is, is iedere hond ook welkom bij ons. Dat betekend dat óók honden met probleemgedrag of een rugzakje bij ons mee mogen sporten. Tijdens de WOOFCAMP opleiding wordt iedere instructeur geschoold in de omgang met (mogelijk) probleemgedrag. Wij hebben voldoende tools in huis om ook deze teams te begeleiden en ze een onvergetelijk uurtje sporten aan te kunnen bieden. Doordat door samen te sporten de mens-hond relatie verbeterd, zien wij juist vaak een afname van verschillend probleemgedrag nadat de teams met ons hebben meegesport. Daarom moedigen wij juist deze teams extra aan om met ons mee te doen!

Wat is WOOFCAMP?

WOOFCAMP, een workout voor jou én je hond!

WOOFCAMP is dé sport die uitdaging biedt voor hond én mens met meerdere bonussen: het verbetert jullie (samenwerkings-)band, jullie worden een sterker team en werken samen aan verbetering van (probleem) gedragingen.

WOOFCAMP in het kort:

  • Jullie gaan samen sporten in de buitenlucht. Zo vinden de lessen bijvoorbeeld plaats op het strand, in de duinen of kiezen we voor de urban lessen, in de stad.
  • Geschikt voor iedereen, fanatiekelingen, stevige bootcampers maar óók voor mensen die gezellig in beweging willen blijven.
  • Onder begeleiding van een WOOFCAMP-instructeur werk je in groepsverband op een actieve en leuke manier aan jullie band.
  • Sport, spel en plezier wordt gecombineerd aan het werken aan de gehoorzaamheid en focus van jouw hond. Zo leren jullie elkaar nog beter kennen en begrijpen. Je leert om een ‘betere leider’ te worden in een sterk mens-hond team!
  • Je gaat ervaren hoe jouw eigen energie en gedrag bijdragen aan het verbeteren van (probleem) gedrag van de hond en hoe je oude gedragspatronen kan ombuigen. Jouw persoonlijke leerdoelen worden geïntegreerd in iedere les.
  • Bij WOOFCAMP geven wij coachend les. Bij ons vind je geen ‘drill’ bootcamp lessen, maar wel ruimte voor persoonlijke aandacht en groei.

Hoe zien de WOOFCAMP lessen eruit?

Bij WOOFCAMP schrijf jij jouw mens-hond team in voor een lessenblok. Dit blok bestaat uit 5 lessen die plaats vinden op een locatie in de buitenlucht. De locaties wisselen ieder blok, zo volg jij bijvoorbeeld jouw eerste blok op het strand en jouw tweede blok in de duinen, en weer een derde op een urban locatie in de stad. Dit vinden wij belangrijk omdat de honden leren in context. Een oefening op het strand kan er voor de hond bijvoorbeeld heel anders uitzien in de duinen. Door regelmatig van locatie te wisselen leren de honden de oefeningen te ‘generaliseren’, ze leren de oefeningen overal toe te passen.

Daarnaast zijn de lessen voor de ene hond makkelijker in de stad, voor de andere hond die wellicht meer prikkelgevoelig is, makkelijker op het strand. Door regelmatig van locatie te wisselen houden wij het voor ieder mens-hond team leuk en uitdagend! Er kunnen helaas geen losse lessen worden afgenomen, ook proeflessen bieden wij niet aan. Dit omdat wij jullie graag de volle ervaring willen geven. WOOFCAMP is te veelomvattend (en jullie moeten echt wel even samen oefenen om het onder de knie te krijgen) om in een proefles een goed beeld van te kunnen krijgen.

De WOOFCAMP lessen duren 60 minuten. Deze 60 minuten beginnen wij altijd met een warming-up & een cooling down. Voor zowel mens en hond belangrijke elementen om (sport) blessures te voorkomen.

Tijdens de lessen is er ruimte voor persoonlijke aandacht en groei. Iedere hond en eigenaar is meer dan welkom tijdens de WOOFCAMP lessen, ook honden met een rugzakje. Tijdens de lessen worden jullie hier op de juiste manier mee begeleid, en de overige deelnemers houden uiteraard ook rekening met de uitdagingen van jouw hond. Ieder mens-hond team krijgt ruimte en (individuele) begeleiding bij een zelfgekozen leerdoel. En gaat het even een dag wat minder? Ook dat is natuurlijk helemaal niet erg!

Zien wij jullie binnenkort tijdens één van onze WOOFCAMP lessen?

Check hieronder de praktische info voor de data, tijden en locaties van de aankomende blokken:

Blok 1: Woensdagochtend 09:00, start 06 september 2023. Locatie strand Ijmuiderslag
Lesdata:
– 06 september
– 13 september
– 20 september
– 27 september
– 04 oktober

Blok 1: Zaterdagochtend 09:00, start 09 september 2023. Locatie strand Ijmuiderslag
Lesdata:
– 9 september
– 16 september
– 23 september
– 30 september
– 07 oktober

Blok 2: Woensdagochtend 09:00, start 11 oktober 2023. Locatie duinen Ijmuiden
Lesdata:
– 11 oktober
– 18 oktober
– 25 oktober
– 01 november
– 08 november

Blok 2: Zaterdagochtend 09:00, start 14 oktober 2023. Locatie duinen Ijmuiden
Lesdata:
– 14 oktober
– 21 oktober
– 28 oktober
– 04 november
– 11 november

Prijs: €75,00 per lesblok (5 lessen)

Evenementen

WOOFCAMP hike

Lijkt WOOFCAMP jou super maar zou je eerst graag eens kennis willen maken met de sport? Of ben jij een actieve wandelaar en lijkt het jou leuk om eens deel te nemen aan een groepswandeling met een sportief tintje? Dan is de WOOFCAMP hike echt iets voor jullie!

De WOOFCAMP hike is een groepswandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur. Onder het lopen zullen de deelnemers sportieve uitdagingen en opdrachten krijgen die in het teken staan van WOOFCAMP. We wandelen in principe aangelijnd, zodat er ook ruimte is om honden met een rugzakje ook deel te laten nemen aan de wandeling.

Locatie: Ijmuiden
Prijs: €5,00 per team.

Enthousiast geworden en aanmelden?

Scroll naar boven